Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Morenginis lizdas

4–6 žmonėms

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Morenginis lizdas

Jums reikės:

paruošimas

paruošimas

1

Jums reikės:

3 didelių kiaušinių baltymų

 

175 g cukraus

 

½ šaukštelio „Dr. Oetker“ natūralaus vanilės aromato

 

½ šaukštelio acto

 

1 šaukštelis „Dr. Oetker“ kukurūzų krakmolo

 

25 g apkepintų lazdyno riešutų, palikite 1/3 papuošimui

 

500 g natūralaus graikiško jogurto

 

250 g braškių

2

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 140ºC. Kepimo skartą išklokite sviestiniu popieriumi ir ant popieriaus apibrėžkite 23 cm skersmens lėkštę, kad vėliau matytųsi ribos, kuriose bus pilama tešla.

 

Švariame dideliame dubenyje supilkite kiaušinių baltymus ir išplakite iki standžių putų. Pamažu suberkite cukrų, gerai išplakdami po kiekvieno įbėrimo, ir gerai išplakite. Įpilkite vanilės aromato, acto ir kukurūzų krakmolo.

 

Pusę morengų masės išklokite kepimo skardoje jūsų anksčiau pažymėtame apskritime. Likusią morengų masę išdėliokite šaukštu, suformuodami lizdo kraštus. Lizdo kraštus apibarstykite 2/3 lazdyno riešutų. Juos galite suformuoti naudodami konditerinį maišą.

 

Kepkite 1½–1¾ valandos, kol morengas išdžius. Iškepusį ištraukite iš orkaitės ir atvėsinkite.

 

Atvėsusį morengą nuimkite nuo sviestinio popieriaus ir padėkite ant lėkštės ar kito indo. Į morengo vidurį sukrėskite graikišką jogurtą ir papuoškite šviežiomis braškėmis. Braškes galite apibarstyti cukraus pudra.

 

Patarimas: pasistenkite morengą gaminti dieną prieš jį patiekdami.

Mitybos informacija Receptas Morenginis lizdas

Porcija / vnt 100 g / ml