Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Morenginis citrinų pyragas

8 žmonėms

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Morenginis citrinų pyragas

Jums reikės:

250 g cukraus 4 citrinų sulčių ir smulkiai tarkuotų citrinos žievelių 100 g kubeliais supjaustyto sviesto

Morengui:

paruošimas

paruošimas

1

Jums reikės:

250 g namų gamybos arba pirktos trapios tešlos (saldžios)

 

Šiek tiek miltų paviršiui pabarstyti

 

4 vidutinio dydžio kiaušiniai

 

250 g cukraus

 

4 citrinų sulčių ir smulkiai tarkuotų citrinos žievelių

 

100 g kubeliais supjaustyto sviesto

2

Morengui:

3 kiaušinių baltymai

 

150 g cukraus

3

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. Padėję ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Į 23 cm skersmens apskritą kepimo formą atsegamais kraštais sudėkite tešlą ir apipjaustykite kraštus. Ant viršaus uždėkite sviestinio popieriaus ir užberkite džiovintų pupelių ar žirnių, kad sviestinis popierius priglustų ir kepdama tešla išlaikytų formą.

 

Kepkite apie 20 minučių, tada nuimkite pupas ar žirnius bei sviestinį popierių ir dar 5 minutes pakepkite.

 

Kiaušinius išplakite su 100 ml vandens ir šį mišinį supilkite į puodą. Suberkite cukrų, citrinos žieveles, sultis ir sviestą. Kaitinkite nuolat maišydami, kol sviestas ir cukrus ištirps. Perkoškite per sietelį ir supilkite ant iškepto pyrago pagrindo. Kepkite apie 20 minučių, kol įdaras sutvirtės.

 

Morengui kiaušinio baltymus išplakite iki standžių blizgių putų, pamažu berdami cukrų.

 

Paruoštą morengo masę uždėkite ant iškepusio pyrago ir šaukštu suformuokite bangeles. Kepkite dar apie 5 minutes, kol morengas šiek tiek paruduos, bet nuolat stebėkite, kad neperkeptų, nes morengas gali greitai apdegti.

 

Prieš patiekdami atšaldykite.

Mitybos informacija Receptas Morenginis citrinų pyragas

Porcija / vnt 100 g / ml