Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lipnūs karameliniai pudingai

Pasigaminsite 8 pudingus

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Lipnūs karameliniai pudingai

Tešlai:

Padažui:

paruošimas

paruošimas

1

Tešlai:

125 g minkšto sviesto, dar šiek tiek reikės kepimo formoms ištepti

 

175 g datulių be kauliukų, sukapotų

 

250 g karamelinio padažo

 

3 vidutinio dydžio kiaušiniai, išplakti

 

175 g savikėlių miltų

2

Padažui:

2 šaukštai „Dr. Oetker“ kukurūzų krakmolo

 

300 ml pieno

 

2 šaukštai cukraus

 

1 šaukštelis „Dr. Oetker“ vanilės aromato

3

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Sviestu patekite 8 metalinius indelius ir jų dugnus išklokite sviestinio popieriaus apskritimais.

 

Kapotas datules suberkite į puodą, įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 4–5 minutes. Leiskite atvėsti.

 

Į dubenį sudėkite sviestą, 100 g karamelinio padažo, kiaušinius ir miltus ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Supilkite datulių mišinį ir lygiomis dalimis sudėkite į paruoštus metalinius indelius.

 

Į kepimo skardą įpilkite tiek vandens, kad siektų pusę indelių aukščio. Uždenkite folija ir kepkite 30–35 minutes.

 

Prieš baigdami kepti kilstelėkite foliją ir peiliu patikrinkite, ar iškepė. Jei reikia, dar kelias minutes pakepkite.

 

Dubenyje išmaišykite kukurūzų krakmolą su šiek tiek pieno, kol masė taps vienodai tiršta. Pamažu supilkite likusį pieną, įberkite cukrų ir supilkite vanilės aromatą. Lengvai pakaitinkite, kol sutirštės.

 

Pakaitinkite likusį karamelinį padažą.

 

Atsargiai išverskite pudingus ant lėkštučių ir patiekite juos su vanilės bei karamelės padažais.

Mitybos informacija Receptas Lipnūs karameliniai pudingai

Porcija / vnt 100 g / ml