Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Avietiniai oriniai keksiukai

Keksiukai su šviežiomis avietėmis, morengais ir grietinėle – tikras gardėsis!

 

 

Pasigaminsite 12 keksiukų

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Avietiniai oriniai keksiukai

Tešlai:

110 g sviesto arba margarino 110 g cukraus 2 vidutinio dydžio kiaušiniai 75 g išsijotų savikėlių miltų 2–3 lašai „Dr. Oetker“ natūralaus vanilės aromato Popierinių keksiukų formelių

Morengams:

2 kiaušinių baltymai 110 g cukraus

paruošimas

paruošimas

4

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. Specialioje keksiukams kepti skirtoje formoje išdėliokite popierines keksiukų formeles.

 

Sviestą arba margariną išmaišykite su cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmuškite kiaušinius ir įpilkite vanilės aromato. Jeigu masė sušoka gabaliukais, įberkite šiek tiek miltų. Suberkite likusius miltus ir atsargiai išmaišykite.

 

Tešlą lygiomis dalimis supilkite į paruoštas keksiukų formeles ir kepkite 15–20 minučių, kol keksiukai pakils ir pasidarys tvirti.

 

Iškepusius palikite atvėsti.

 

Morengams 2 minutes elektriniu plaktuvu nedideliu greičiu išplakite kiaušinio baltymus, kol kiaušinių baltymai suputos. Paplakite dar 2 minutes vidutiniu greičiu ir pabaigai vieną minutę dideliu greičiu.

 

Pamažu suberkite cukrų ir plakite tol, kol masė taps standi ir blizgi.

 

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir arbatiniu šaukšteliu suformuokite morengus.

 

Kepkite 140ºC temperatūroje 25 minutes.

 

Išjunkite orkaitę ir leiskite morengams atvėsti.

 

Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki standaus purumo. Keksiukus aptepkite plakta grietinėle ir ant viršaus uždėkite po morengą. Uždėkite po kelias avietes ir apšlakstykite avietiniu sirupu. Apibarstykite cukraus pudra.

Papuošimui:

Riebios grietinėlės

 

Šviežių aviečių

 

Aviečių sirupo

 

Cukraus pudros pabarstyti

Mitybos informacija Receptas Avietiniai oriniai keksiukai

Porcija / vnt 100 g / ml