Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Ananasinis pyragas su vanilės sirupu

6 žmonėms

Lengvai paruošiamas iki 20 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Ananasinis pyragas su vanilės sirupu

Tešlai:

25 g rudojo cukraus 3x1 cm storio ananasų griežinėlių 175 g miltų 1 didelio kiaušinio Žiupsnelio druskos

paruošimas

paruošimas

1

Gaminimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais.

 

Sirupui į puodą įpilkite 300 ml vandens, suberkite 175 g cukraus ir kaitinkite, kol cukrus ištirps.

 

Skustuku nulupkite citrinos žievelę ir įmeskite ją į puodą su vandens ir cukraus mišiniu. Išspauskite citrinos sultis ir supilkite į puodą. Užvirkite ir pavirkite dar apie 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, išilgai perpjaukite vanilės ankštis ir išimkite sėklytes. Suberkite sėklytes į puodą ir sumeskite vanilės ankštis. Palikite 30 minučių arba tol, kol patieksite pyragą.

 

Dabar gaminsime pyragą. Ištirpinkite 50 g sviesto su ruduoju cukrumi. Lengvai maišykite, kol viskas ištirps ir karamelizuosis. Paruoštą mišinį supilkite į kepimo formą.

2

Nulupkite ananaso žievę nuo griežinėlių ir perpjaukite juos pusiau. Išpjaukite kietąsias ananaso dalis. Ananaso griežinėlių puses dar kartą perpjaukite per pusę – iš viso turite turėti 12 ananaso gabaliukų. Išdėliokite juos kepimo skardoje.

 

Likusį sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su miltais bei druska. Maišykite rankomis tol, kol tešla taps panaši į trupinius. Įmaišykite likusį cukrų, įmuškite kiaušinio trynį ir suformuokite tešlą. Gerai išminkykite ant miltais pabarstyto paviršiaus, apvyniokite maistine plėvele ir šaldykite šaldytuve bent 20 minučių.

 

Tešlą iškočiokite ir suformuokite apskritimą tokio dydžio, kokio yra jūsų naudojama kepimo skarda. Šią tešlą išklokite kepimo skardoje ant ananasų.

 

Kepkite 20–25 minutes, kol pyragas lengvai paruduos. Iškeptą pyragą atšaldykite.

 

 

Anksčiau paruoštą sirupą perkoškite per sietelį, kad jame neliktų vanilės ankščių.

 

Pyragą apverskite ant lėkštės taip, kad ananasai būtų jo viršuje. Užpilkite vanilės sirupo ir patiekite.

Mitybos informacija Receptas Ananasinis pyragas su vanilės sirupu

Porcija / vnt 100 g / ml