Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Aguonų ritinėliai

Vidutinio sudėtingumo iki 60 minučių

Sudėtis

Sudėtis

Receptas Aguonų ritinėliai

Produktai tešlai:

500 g virtų bulvių (sutarkuotų) 200g ištirpinto sviesto arba margarino 200 g cukraus milteliai 550 g kvietinių miltų 2 kiaušiniai 1 pakelis Dr. Oetker kepimo miltelių Žiupsnelis druskos Vienos citrinos žievelė

Įdarui:

200 ml pieno 100 g cukraus 1 pakelis Dr. Oetker vanilinio cukraus Cinamono Citrinos žievelė 350 g maltų aguonų 50 g slyvų džemo 1 išplaktas kiaušinis pertepimui

paruošimas

paruošimas

3

Paruošimas

Tešla:

 

 

Dubenyje išmaišyti ir išminkyti sutarkuotas virtas bulves, ištirpintą sviestą arba margariną, cukrų, kiašinius, miltus sumaišytus su kepimo milteliais, druska ir žievelėmis.

 

Įdaras:

 

 

Į puodą supilti pieną, cukrų, įdėti vanilinį cukrų, žievelę ir cukrų su cinamonu. Viską užvirti. Nuimti nuo viryklės, įdėti sumaltas aguonas ir džemą, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.

 

Tešlą padalinti į tris dalis; kiekvieną dalį iškočioti 30x40 cm dydžio lakštais. Kiekvieną lakštą aptepti aguonų įdaru ir susukti, sukant nuo ilgųjų kraštų centro link. Sudrėkintu vandenyje peiliu supjaustyti susuktus lakštus į 5 cm storio ritinėlius. Ritinėlius sudėti į riebalais išteptą kepimo skardą, aptepti išplaktu kiaušiniu ir įdėti į orkaitę.

 

Elektrinė orkaitė:

170˚ C vidurinėje orkaitės dalyje (prieš dedant įkaitinti)

 

Dujinė orkaitė:

150˚ C (prieš dedant įkaitinti)

 

Kepimo laikas: apie 20-25 min.

 

Patiekti atvėsintus

Mitybos informacija Receptas Aguonų ritinėliai

Porcija / vnt 100 g / ml