Dr. Oetker interneto svetainėje naudojami slapukai

Kad galėtume pagerinti savo interneto svetainės veikimą bei tam, kad mes ir mūsų partneriai galėtų suprasti, kaip Jūs naudojatės mūsų interneto svetaine, mūsų interneto svetainė Jūsų įrenginiuose patalpina slapukus (angl. cookies). Tolimesnis šios interneto svetainės naudojimas (pažymint langą, naršant ar paslenkant langą) arba slapukų reklamjuostės pašalinimas laikomas Jūsų sutikimu įdiegti ir naudoti slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus ir jų pašalinimą rasite mūsų pranešime apie privatumą.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Klausimai ir atsakymai

Jei Jūsų klausimo nėra sąraše, prašome rašykite mums.

Klausimai ir atsakymai apie kepimą, produktus, jų sudėtį ir t.t.

Ar romo aromate yra alkoholio?

Mūsų romo aromato sudėtyje yra natūralių ir nenatūralių aromatinių medžiagų bei aromatinių ekstraktų (kurių skonis panašus į romo) ir tirpiklių – vandens ir propilenglikolio. Tiekėjo teigimu etilo alkoholio sudėtyje nėra. 

Kas slepiasi už E 471 ir E 472 nuo a iki f?

E 471 – tai maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai . E 472 nuo a iki f žymimi maistinių riebalų rūgščių monogliceridai ir digliceridai, kurie buvo esterifikuoti maistinėmis rūgštimis - acto, pieno arba citrinos rūgštimis.  
Nedideli monogliceridų ir digliceridų kiekiai būna natūraliuose riebaluose ir aliejuose, jie atsiranda virškinant riebalus ir sintetiniu būdu pagaminami iš glicerino bei riebiųjų rūgščių.  
Numeriai E 471/E 472 reiškia monogliceridus ir digliceridus, kurie leidžiami kaip emulgatoriai, putojimo ir miltų apdirbimo priemonės. Priklausomai nuo naudotų riebiųjų rūgščių atsiranda skirtingo skonio ir skirtingos konsistencijos junginiai (nuo skysto iki vaško pavidalo ).
Monogliceridai ir digliceridai gali būti augalinės ir gyvulinės kilmės. Dr. Oetker produktuose naudojami tik augalinės kilmės monogliceridai ir digliceridai

Kokią želatiną naudoja Dr. Oetker?

Želatina yra gyvulinė standinanti priemonė, gaunama iš jaučių, kiaulių, paukščių arba žuvų kaulų ar odos. Dr. Oetker produktuose naudojama kiaulienos ir jautienos želatina.   

Ką reiškia modifikuotas krakmolas?

Modifikuotas krakmolas – tai toks krakmolas, kuris buvo pakeistas fiziniu, cheminiu ar fermentiniu būdu, siekiant gauti tam tikrų savybių (pvz., geresnių pradinių savybių). Kaip pradinis produktas iš esmės gali būti naudojamas visų rūšių krakmolas – kviečių, kukurūzų, bulvių, tapijokos. Priedų sąraše gali būti deklaruojamas „modifikuotas krakmolas“. Tačiau išimtį sudaro modifikuotas kviečių krakmolas. Kadangi čia kalbama apie privalomą ženklinti alergeną, jis kaip toks turi būti nurodytas priedų sąraše.   

Mano kepimo milteliai nusidažė rožine spalva. Ar dar galiu juos naudoti?

Kepimo miltelius reikia visada laikyti ne tik šaltoje ir sausoje vietoje, bet ir atskirai nuo stipriai kvepiančių prieskonių, tokių kaip vanilės lazdelės, cinamonas ar vanilinis cukrus. Kitaip, kaip ir Jūsų atveju, gali atsirasti rausvas atspalvis. Šis pokytis sveikatai neturi jokios reikšmės. Tačiau jis parodo ilgoką pakelio amžių, kadangi šis atspalvis atsiranda negreitai.

Jums reikia pagalbos?


Atsakymai į dažnai užduodamus klausimus